понеділок, 24 жовтня 2011 21:09

У Тернополі можна пограти на боці УПА або Вермахту
7

Фото: Фото: Олена Дзік

Сьогодні у книгарні "Є" в Тернополі презентували нову настільну карткову гру "За волю".

Цю стратегічну гру 2004-го року у Канаді придумав пластун Андрій Водославський. Вона розрахована на двох гравців. У колоді є 126 карт. Одна людина грає на боці УПА, інша – на боці Вермахту.

Водославський створив власне підприємство "Painted Fox Productions" і почав видавати гру більшими тиражами. Поширював її спершу серед діаспори, а тепер вона з'явилася і в Україні.

На картах зображені офіцери різних рівнів, а також зброя обох армій. На кожній є пояснення, що з нею робити та скільки очок вона має. Починається гра із 21 очка і закінчується, коли в одного гравця залишається нуль "на рахунку".

Як зазначила у коментарі Gazeta.ua прес-секретар "Пласту" Ірина Гнасевич, кожна карта має свою вагу і призначення. Щоб виграти, треба думати, яку карту краще використати одразу, а яку притримати довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У грі "За Волю!" воюють за УПА і Вермахт

Малюнки до гри створювало мистецьке угруповання "Кульбаба" з Івано-Франківська. Реальних історичних постатей не зображали.

Як розповів керівник "Пласту" в Тернополі Любомир Шимків, ця гра відображає боротьбу українського народу за свою державність.

"З її допомогою дитина якісно вивчає історію, - зазначив він. – Тут можна порівняти озброєння УПА і фашистів, адже перші воювали мобільними групами, а другі – на танках. Крім того, це стратегічна гра на розвиток мислення. Вона призначена для дітей віком від 12 років".

Через малий тираж до Тернополя привезли тільки чотири примірники гри. Із нового року планують видати ще 500 екземлярів. Проект фінансує підприємство Водославського у Канаді.

Гру уже презентували в Івано-Франківську та на фестивалі Бандерштадт. Придбати її можна за 180 гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі можна пограти на боці УПА або Вермахту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути