середа, 22 жовтня 2014 15:56

У столиці презентують книгу "Жіноче тіло у традиційній культурі українців"

У столиці презентують книгу "Жіноче тіло у традиційній культурі українців"
Ірина Ігнатенко. Фото: Женя Прокопчук

У неділю, 26 жовтня відбудеться презентація другого видання книги Ірини Ігнатенко "Жіноче тіло у традиційній культурі українців". Перше видання монографії за висновком експертної комісії Всеукраїнського рейтингу "Книга року", увійшла до ТОП-списку 10 найкращих книг 2013 року в номінації "Візитівка: Етнологія. Етнографія. Фольклор. Соціолінгвістика".

Наукова монографія Ірини Ігнатенко присвячена найбільш табуйованим ділянкам традиційної культури: жіночій фізіології і репродуктивному здоров'ю, особливостям інтимних відносин і гігієни статевих відносин у сільській культурі, способам контрацепції і позбування небажаної вагітності, жіночим та венеричним хворобам, клімактеричному періодові в фізіологічному циклі жінок очима етнолога.

Монографія щедро ілюстрована матеріалами Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара", репродукціями творів Національного художнього музею України, репродукціями з Національного музею Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що Ірина Ігнатенко - кандидат історичних наук, доцент кафедри етнології та краєзнавства історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Наукові зацікавлення охоплюють традиційну та сучасну духовну культуру українців та жіночу історію в межах історичної етнології.

Презентація відбудеться 26 жовтня о 16:00 в Музеї друкарства (вул.Лаврська, 9, корпус 9/10, 11, ст.м. Арсенальна). Вхід вільний.

 

 

Зараз ви читаєте новину «У столиці презентують книгу "Жіноче тіло у традиційній культурі українців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути