Ексклюзиви
пʼятниця, 24 квітня 2015 17:05

У Шотландії знайшли стародавній форт часів залізного віку

У Шотландії знайшли стародавній форт часів залізного віку
Фото: therussiantimes.com

Археологи знайшли стародавній форт, побудований на 6 метровій скелі на узбережжі Шотландії недалеко від міста Стонхейвен,

Споруда, що належить до періоду залізного віку, можливо, була одним з фортів, які складають становлять лінію укріплень, розташованих уздовж шотландського узбережжя. Дослідники знайшли залишки кам'яних стін, валів і деревне вугілля в печах.

За цей період узбережжя Шотландії змінилося, і залишки фортеці виявилися на одній із скель, що стоїть відрізаною від узбережжя. Камені, які використовували для побудови стін, були привезені з інших регіонів і мають гравіювання зображень риби і дисків, простромлених списами, пише The Daily Mail.

На думку експертів, ці руїни можуть належати форту, який був попередником замку Данноттар, середньовічної фортеці, побудованої на скелях за 4 кілометри від давнього форту.

Вчені вважають, що за фортом на узбережжі могло розташовуватися поселення, але оскільки в той період будинку, як правило, будували з дерева, то навряд чи вони збереглися до наших часів.

Зараз ви читаєте новину «У Шотландії знайшли стародавній форт часів залізного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути