понеділок, 12 жовтня 2015 12:32

У Римі відкрили пам'ятник князю Володимиру Великому
4

Фото: www.facebook.com

У столиці Італії Римі у неділю відкрили пам'ятник святому рівноапостольному князю Володимиру Великому. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України з посиланням на українське посольство у Ватикані.

"У Римі на території комплексу "Свята Софія" відкрили пам'ятник князю Київському Володимиру Великому, хрестителю Київської Русі-України", – йдеться в повідомленні.

"Свята Софія" – християнський греко-католицький собор у Римі, споруджений наприкінці 60-х років патріархом Йосипом Сліпим. Собор є частиною комплексу Українського католицького університету імені святого Климента в Римі.

У 2015 році виповнюється 1000 років від дня смерті князя Володимира Великого. В лютому президент Петро Порошенко підписав указ "Про вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України" і доручив розробити план святкових заходів.

Зараз ви читаєте новину «У Римі відкрили пам'ятник князю Володимиру Великому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути