Ексклюзиви
понеділок, 20 липня 2015 11:54

У мережу виклали реконструкцію античного Коринфа

У мережу виклали реконструкцію античного Коринфа
Фото: www.greek.ru

Коринф - місто в Греції, у давнину - одне з найвизначніших міст-держав у Середземному морі. Розташоване на перешийку (Істмі) між Коринфською і Саронічною затоками, на шляху з Пелопонеса до північної Греції.

Перші поселення на місці Коринфа з'явилися ще за неолітичної доби — близько 6000 р. до н. е. Спочатку його населяли пеласги. Про це свідчить і назва міста -сполучення "νθ" вчені вважають характерним саме для пеласгійської мови.

До середини 6-го століття до нашої ери Коринф був важливим виробником і експортером кераміки для всього елліністичного світу. Гончарні вироби виготовлялися в єдиному стилі: всі вони розписувалися чорними фігурками на червоному тлі. Місто було одним з найбільших центрів культу Афродіти.

Коринф був важливим учасником Греко-перських воєн 499-449 років до нашої ери. Так, в битві при Саламіні його армія була другою за силою після афінської.

Зараз ви читаєте новину «У мережу виклали реконструкцію античного Коринфа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути