середа, 01 квітня 2015 15:00

У Британії хочуть потривожити прах Вільяма Шекспіра

У Британії хочуть потривожити прах Вільяма Шекспіра
Вільям Шекспір

Вчені з університету "Witwatersrand" в Йоганнесбурзі закликають ексгумувати останки Вільяма Шекспіра для того, щоб більше дізнатися про життя англійського класика. Як повідомляє The Telegraph, така ідея виникла у дослідників після вдалого аналізу ДНК Річарда III.

"Я дуже зацікавлений у можливості ексгумації останків Шекспіра. Враховуючи успішне дослідження кісток Річарда III, ми бачимо потенціал в аналізі ДНК Шекспіра", - заявив науковий співробітник університету Френсіс Теккерей.

Теккерей вважає, що кістки драматурга можуть розповісти нові факти про його життя, про те, що він їв і пив. Також аналіз ДНК підтвердить або спростує чутки про те, що Шекспір ​​курив марихуану.

Варто відзначити, що представників науки зупиняє епітафія, написана на могилі класика. У ній говориться, що кожен, хто потривожить його кістки, буде проклятий. Дослідники остерігаються порушити заповіт Шекспіра, однак вважають, що, оскільки в епітафії немає згадки про зуби, то можна взяти ДНК саме з них.

"Ми сподіваємося, що з'явиться можливість для вивчення нехай навіть мінімального зразка зубної емалі або дентину, які можуть бути проаналізовані для ДНК. Методи для цього були розроблені", - говорять вчені.

Зараз ви читаєте новину «У Британії хочуть потривожити прах Вільяма Шекспіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути