Ексклюзиви
пʼятниця, 27 травня 2016 16:51

Суд закрив Музей історії Києва

Музей історії Києва по вул. Богдана Хмельницького, 7, закритий судовим рішенням за позовом Державної пожежної служби України.

Столична влада планує оскаржити рішення суду про закриття музею. Повідомляє tour.dream.

Київська міська державна адміністрація готує касацію на рішення суду за позовом Державної пожежної служби України про закриття Музею історії Києва по вул. Богдана Хмельницького, 7. Про це повідомила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

"З незрозумілих нам причин на сьогоднішній день через суд столичного ГУ пожежної служби намагається припинити діяльність цього музею в зв'язку з тим, що нібито тут порушені протипожежні вимоги", - сказала Ганна Старостенко.

За її словами, названі пожежниками підстави для припинення експлуатації будівлі музею смішні.

"То в них двері на 2 см нижче, ніж це повинно бути за нормою, то сходи їм не такого розміру - на 1 см розмір сходів відрізняється від тих, які повинні бути за нормами ГСНУ (Державні будівельні норми - Ред.). Але ж в 2012 році саме пожежна служба давала дозвіл на відкриття та експлуатацію цього музею ", - зазначила заступник голови КМДА.

Старостенко додала, що рішення закрити музей Окружний адміністративний суд ухвалив у березні, а 11 травня апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції. За її словами, КМДА направила звернення до апеляційного суду, але той залишив його без розгляду.

"І сьогодні ми звертаємося до касаційного суду з проханням все ж розібратися в ситуації і припинити зазіхання тих чи інших осіб, які намагаються через пожежну службу України закрити цей музей", - заявила вона.

Причини цього, за словами Старостенко, можуть бути різні. "Ми з ними розбираємося", - сказала вона.

"Ми готуємо касацію. Я сподіваюся, що ми зможемо разом захистити музей нашого міста і залишити киянам і гостям це прекрасне приміщення, де проводитимуться і надалі наші виставки, цікаві заходи, імпрези, перфоманси, і тут в подальшому працюватиме наш музей ", - додала Старостенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вихідних Київ відзначатиме свій 1 534-й день народження

Як повідомлялося, зведення будівлі на вул. Б. Хмельницького, 7, супроводжувалося скандалами - вона загрожувала обвалом станції метро Театральна. Крім того, спочатку приміщення було призначене для торгово-офісного центру.

Зараз ви читаєте новину «Суд закрив Музей історії Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути