Ексклюзиви
понеділок, 02 січня 2017 15:30

Скелет динозавра та іржавий ключ: топ-5 предметів які продали на аукціоні в 2016 році
5

Gazeta.ua пропонує переглянути 5 найдорожчих та найцікавіших предметів, які продали з аукціонів у 2016 році.

1. Лист Пола Маккартні до Прінса. На Бостонському аукціоні в США його продали майже за $15 тисяч. У листі Пол звертається до артиста з проханням пожертвувати гроші на відновлення Ліверпульського інституту сценічних мистецтв. Віце-президент аукціону Роберт Лівінгстон розповів, що невідомо чи відгукнувся Прінс на послання. Більша частина пожертвувань була зроблена анонімно.

 
2. Скелет динозавра. У французькому Ліоні на аукціоні продали скелет 7-метрового алозавра. Він жив понад 153 млн років тому. Вартість скелету склала 1,1 млн євро. Покупець вирішив залишитись анонімним. Але зазначив, що виставить скелет для публіки.
 
3. Сукня, в якій Мерилін Монро співала президенту. Вбрання, вручну розшите 2500 кристалами продали за 4,8 мільйони доларів. У ньому відома білявка заспівала "Happy birthday, Mr President" Джону Кенеді. Сукню придбав приватний колекціонер на аукціоні Julien в Лос-Анджелесі.
 
4. Найдавніша в світі купюра. Китайську банкноту, надруковану 1371 року продали на аукціоні в Австралії за $34 тис. Її знайшли в дерев'яній статуї. Банкнота належить до періоду правління першого імператора династії Мін Чжу Юаньчжана. На сьогодні вціліли лише кілька купюр того періоду. На банкноті міститься попередження, що фальшивомонетникам загрожує страта.
 
5. Ключ із "Титаніка". Іржавий ключ від шафки на знаменитому кораблі продали на аукціоні у Великобританії за 95 тисяч євро. Він належав 23-річному стюарду третього класу Сідні Седунері. Разом з 1500 пасажирами і членами команди загинув на "Титаніку". Експерти вважають, що стюард міг відкривати ключем шафку, де зберігалися рятувальні жилети. Цей ключ став найдорожчим у світі.
 
Зараз ви читаєте новину «Скелет динозавра та іржавий ключ: топ-5 предметів які продали на аукціоні в 2016 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути