Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2015 16:55

Син Вільгельма Завойовника похований у Лестері - вчені

Син Вільгельма Завойовника похований у Лестері - вчені
Генріх І. Фото: Wikipedia

Через три роки після виявлення решток англійського короля Річарда III під час розкопок на автопарковці в Лестері, дослідники заявили, що в цьому місці може спочивати ще один британський монарх - Генріх I.

Про перспективу історичної знахідки заявила Філіпа Ленглі, яка очолювала пошуки поховання Річарда III. На її думку, місце поховання Генріха I, одного з перших правителів Англії після норманського завоювання в 11 столітті, знаходяться в землі тієї ж автопарковки, де були знайдені попередні монарші останки, поруч з руїнами Редінгського абатства. Це абатство заснував свого часу саме Генріх I. Найближчим часом передбачається організувати гео-радарне дослідження території.

Нагадаємо, в 2012 році під час розкопок на парковці в англійському Лестері були знайдені останки, які пізніше встановили експерти-генетики з місцевого університету, які належать королеві Річарду III, який правив Англією з 1483. Урочисте перепоховання останків відбулося наприкінці березня.

Зараз ви читаєте новину «Син Вільгельма Завойовника похований у Лестері - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути