середа, 25 листопада 2015 15:22

Сільське господарство у Європу принесли мігранти з Азії

Сільське господарство у Європу принесли мігранти з Азії
Фото: scientificrussia.ru

Ірландські дослідники вивчили ДНК людей, що жили в Європі та Азії від 8500 до 2500 років тому. Виявилося, що першими фермерами в Європі були вихідці з території, де зараз розташовані східні регіони Туреччини.

Генетики під керівництвом професора Рона Пінхасі (Ron Pinhasi) вже давно вивчають геноми стародавніх мешканців Європи. Цього разу, по-перше, підтвердилися припущення про декілька хвиль мігрантів. По-друге, сільське господарство як рід занять принесли переселенці з Передньої Азії.

Перша хвиля переселенців до Європи, очевидно, прибула ще до льодовикового періоду, приблизно 40 000 років тому. Потім приблизно 8000 років тому в Європу прийшли землероби з Передньої Азії, а близько 5000 років тому - кочівники з Азії, представники ямної культури.

На думку Рона Пінхасі, дві останніх хвилі переселень дуже вплинули на зовнішній вигляд європейців, колір їх шкіри, очей, а також на схильність до деяких хвороб. Зокрема, він вважає, що своїм високим зростом багато мешканців Західної і особливо Північної Європи зобов'язані якраз генам переселенців з Передньої Азії.

Зараз ви читаєте новину «Сільське господарство у Європу принесли мігранти з Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути