Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2015 12:38

Сало, скелет голуба та японська субмарина - топ-10 знахідок часів Другої світової війни
10

1.Листівку, відправлена ​​майже 70 років тому з військового госпіталю в Рокфорді, штат Іллінойс, нарешті, прибула в штат Нью-Йорк в колишній будинок подружньої пари, яка відправила її. У той час як солдат Джорж Лейзерінг перебував на лікуванні в госпіталі Грант в Рокфорді, до нього приїхали батьки, які послали з лікарні листівку сестрам солдата Пауля і Терезі Ляйзерінг. Листівку з повідомленням "Дорога Поліна і Тереза, ми доїхали без пригод. Все пройшло добре, втомилися", доставили в 2012 році. Правда, в будинку жили вже зовсім інші люди.
Фото: www.novate.ru
2.У звичайнісінькій квартирі в Мюнхені був знайдений нацистський скарб - 1500 робіт всесвітньо відомих художників, серед яких були роботи Пікассо, Ренуара, Матісса і Шагала. Вважалося, що ці художні полотна загинули під час бомбардування Дрездена в 1945 році. Було відомо, що всі ці картини в їхніх власників забрали нацисти. Питання про існування цих творів мистецтва знову постало, коли кілька картин були знайдені у Корнеліуса Гурлітта. Він ніколи не працював і не мав офіційного доходу. Його батько, Хільдебранд Гурлітт, був арт-дилером і відповідав за конфіскацію предметів мистецтва для нацистів. Коли старший Гурлітт помер, він передав картини своєму синові. Корнеліус продавав їх по одній, щоб заробити грошей на існування. Роботи були вилучені слідчими, які сподіваються повернути їх законним власникам.
3.Під час ремонту каміна в своєму будинку в графстві Суррей британець Девід Мартін виявив шифровку, прикріплену до скелету голуба. Експерти з'ясували, що птах летів від лінії фронту до Блетчлі-парк в графстві Суррей, який був основним британським центром дешифрування під час Другої світової війни. Птах по дорозі потрапив в димохід Мартіна, де і знаходився 70 років, поки не почався ремонт.
4.Бочки з салом часів Другої світової війни, які потрапили в океан під час аварії корабля, викинуло на шотландський берег після шторму. Дерев'яні бочки, в які були запаковане сало, давно розпалися, але шматки сала зберегли форму бочок і як і раніше були яскраво білого кольору.
5.Рештки армійського капітана Брайана Фрімана і японських солдатів були знайдені на полі бою за півмилі від села Еора Крик в джунглях Папуа-Нової Гвінеї в 2010 році. Це місце, яке вважається останнім великим боєм між Австралією та Японією, було давно відоме місцевим жителям, які полювали на плато неподалік. Але вони ніколи не заходили на місце битви, вірячи, що духи мертвих досі присутні там.

Сьогодні вашій увазі пропонуємо топ-10 найбільш вражаючих знахідок часів Другої світової війни, знайдених майже через 70 років після закінчення цієї найбільш кровопролитної війни в людській історії.

Зараз ви читаєте новину «Сало, скелет голуба та японська субмарина - топ-10 знахідок часів Другої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути