вівторок, 13 січня 2015 14:36

Путін проігнорує заходи, присвячені 70-річчю визволення концтабору Освенцим

Путін проігнорує заходи, присвячені 70-річчю визволення концтабору Освенцим
Аушвіц. Фото: Wikipedia

27 січня 2015 року світ святкуватиме 70-річчя визволення концтабору Освенцим.Хоча на заході зберуться лідери багатьох держав світу, однак урочистості відбудуться без участі російського президента Володимира Путіна.

Про це заявив його прес-секретар Дмитро Пєсков. "У графіку президента такої поїздки не значиться", - повідомив Пєсков.

 

"Якогось персонального запрошення Путіну теж не було. Він не поїде, при тому, що ми, звичайно, надавали й надаємо, особливо в рік 70-річчя Перемоги, надзвичайного значення всім меморіальним заходам, в тому числі і тому, який відбудеться в Польщі", - додав він.

Організаторами заходу виступили Державний музей Аушвіц-Біркенау і Міжнародний рада Освенцима. Про це повідомляє Reuters.

У МЗС Польщі стверджують, що польський уряд не грав ніякої ролі при надсиланні запрошення третім особам.

"Міністерство закордонних справ також хотіло би підкреслити, що рівень представництва залежить тільки від російської влади. Всім бажаючим взяти участь будуть раді", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, Освенцим - місто в південній Польщі, на річці Вісла. Адміністративний центр Освенцимського повіту Малопольського воєводства. Біля цього міста розташовувався один з найбільших концтаборів - Аушвіц-Біркенау, що існував з кінця травня 1940 до 27 січня 1945 року. Сучасні історики збігаються у думці, що в Освенцимі було знищено від 1,1 до 1,6 мільйона осіб, значну частину з яких складали євреї. Ця оцінка була отримана непрямим шляхом, для чого проводилось вивчення списків на депортацію та підрахунок даних про прибуття потягів з в'язнями у Освенцим.

Зараз ви читаєте новину «Путін проігнорує заходи, присвячені 70-річчю визволення концтабору Освенцим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути