Ексклюзиви
пʼятниця, 29 серпня 2014 17:10

"Представник Путіна в Криму" сприятиме відродженню історії Криму

Окупаційний "представник президента Росії в Криму" Олег Белавєнцев пообіцяв допомогти вирішенню найбільш проблемних питань Бахчисарайського історико-культурного заповідника, до складу якого входить резиденція кримських ханів - Ханський палац.

Автор: gigamir.net
 

"Це чудове місце і його необхідно відроджувати. Відроджувати історію Криму, Кримського ханства. Для нас це не стороння історія, а історія нашої багатонаціональної держави" - заявив Олег Белавєнцев.

Директор Бахчисарайського історико-культурного заповідника Ельміра Аблялімова розповіла, що зараз найбільш гостро стоїть питання реконструкції палацового комплексу.

"Ще кілька років тому був підготовлений проект реставрації, який на той момент передбачав виділення 35 млн грн. Зараз проведений перерахунок кошторису на рублі. Проект пройшов експертизу і направлений на розгляд для включення в Федеральну цільову програму" Культура Росії" на 2015 рік", - пояснила Аблялімова.

У ході розмови Олег Белавєнцев дуже цікавився проблемами заповідника і пообіцяв посприяти у вирішенні найбільш проблемних питань, у тому числі в питанні реставрації 2-го поверху палацу.

Зараз ви читаєте новину «"Представник Путіна в Криму" сприятиме відродженню історії Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути