вівторок, 05 травня 2015 15:20

Під час зйомок фільму Стенлі Кубрик курив сигари - ретро фото
20

Фото: foto-history.livejournal.com

Сьогодні вашій увазі пропонуємо дізнатися, як відбувалися зйомки одного з найвідоміших фільмів Стенлі Кубрика "Доктор Стренджлав".

"Доктор Стренджлав або Як я перестав хвилюватись і полюбив бомбу, відоміший як "Доктор Стренджлав", чорна комедія 1964 року, в якій ядерна війна піддається сатирі. Режисером, продюсером та співавтором сценарію є Стенлі Кубрик. Ролі виконують Пітер Селлерс, Джордж Кемпбелл Скотт, Стерлінґ Гайден, Кінан В'юнн, Слім Піккенс, та британська актриса Трейсі Рід. Сюжет приблизно базується на трилері Пітера Джорджа про холодну війну "Червона загроза", також відомому як Дві години до судного дня.

В історії йдеться про збожеволілого генерала ВПС США, який організовує ядерну атаку на Радянський Союз, про американського президента, його радників, начальників та офіцера Королівських повітряних сил Великобританії (RAF), які намагаються відкликати бомбардувальники, щоб уникнути ядерного апокаліпсису, та про команду літака B-52, яка намагається доставити бомби до цілі.

1989 року Бібліотека Конгресу визначила фільм, як "культурно значимий" та обрала його для збереження у Національному реєстрі фільмів. Він посів третє місце серед 100 найсмішніших американських фільмів за 100 років за версією AFI.

Зараз ви читаєте новину «Під час зйомок фільму Стенлі Кубрик курив сигари - ретро фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути