Ексклюзиви
понеділок, 13 жовтня 2014 15:40

Перша жінка, що підкорила світ, або довкола світу за 4000 днів

Перша жінка, що підкорила світ, або довкола світу за 4000 днів
Фіона Кемпбел

13 жовтня 1994 року шотландка Фіона Кемпбел стала першою жінкою, яка здійснила кругосвітню подорож пішки. Впродовж 11 років вона здолала 31 519 кілометрів дорогами п'яти континентів.

Пристрасть до подорожей у Фіони була закладена в генах - дівчина походила з родини моряків королівського флоту. Протягом дитинства та підліткового віку родина Кемпбелів переїжджала 24 рази рази, а Фіона змінила 13 шкіл.

Ходьбою серйозно дівчина зайнялася у 16 років. Спершу вона обійшла пішки Британію. Долаючи щоденно по 20-25 миль, вона впоралася з завданням за 49 днів. 25 тисяч фунтів стерлінгів гонорару Фіона перерахувала для спасіння хворих на рак.

Через два роки вона прийшла пішки по території північноамериканського континенту, аж до Лос-Анжелеса. Потім відважна шотландка вирушила по території Месики і подолала тисячі кілометрів по територіях, де велися бойові дії.

2 квітня 1991 з Кейп-Тауна, що у Південній Африці, Фіона вирушила на північ, вглиб материка, подолавши таким чином 10 тисяч кілометрів. Їй загоржували численні небезпеки, тому її взяла під свій захист організація Survival International. Повернувшись з подорожі, Фіона написала книгу "Пішки через Африку."

У квітня 1994 року вона вирушила в останню частину своєї подорожі, подолавши європейський континент. Завершивши свою подорож у John O'Groat's.

Надихнувшись простотою і насиченістю життя первісних народів, Фіона деякий час жила у Австралії серед аборигенів. Повернувшись додому, Фіона продовжила займатися благодійністю, а свої враження про подорож виклала у книзі "Шлях збирачів і мисливців".

Зараз ви читаєте новину «Перша жінка, що підкорила світ, або довкола світу за 4000 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути