Ексклюзиви
пʼятниця, 24 жовтня 2014 17:02

Особливості імператорського полювання в рідкісних світлинах кінця ХІХ століття
15

З давніх-давен полювання на диких тварин було одним з основних способів отримання їжі, що протягом сотень тисяч років забезпечував існування людства. Однак поступово полювання перетворюється на привілей вищих верств населення.

Особливо це стосувалося Західної Європи, де володарі встановлювали жорсткі обмеження на полювання на своїх територіях. Дещо інша ситуація склалася на давньоруських землях - тут було більше лісів і не було потреби забороняти полювання.

Однак існували окремі угіддя, де могли полювати лише князі. В історії відомо не мало випадків убивств порушників межі цих угідь. Крім того, у давні часи полювання вважалося найкращою підготовкою воїнів. Існувало два види полювання: за допомогою птахів та за допомогою собак.

Однак серед представників династії Романових запеклим мисливцем був передостанній російський імператор Олександр ІІІ. Він полюбляв полювати на велику дичину - зубрів та оленів. На відміну від радянських лідерів, які мали десятки місць для полювання, Романови полювали на околицях Петергофа та Гатчини.

Зараз ви читаєте новину «Особливості імператорського полювання в рідкісних світлинах кінця ХІХ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути