вівторок, 05 травня 2015 14:44

Олесь Санін зняв відео про 97-річного ветерана, який втратив онука в АТО

Автор: fakty.ua
  Іван Залужний з нагородами онука
Іван Залужний з нагородами онука

В інтернеті з'явилося відео, в якому 97-річний ветеран Другої світової війни Іван Залужний із Запоріжжя розповідає про свого онука, героя АТО. 45-секундний ролик зняв український режисер Олесь Санін - автор фільму "Мамай", який номінувався на Оскар. Про це повідомляє "LB.ua."

"Цього року я мріяв відсвяткувати свято 9 травня, день Великої Перемоги зі своїм онуком, лейтенантом Національної гвардії", - говорить Залужний на тлі меморіалу на честь Героїв ВВВ. Торік, 10 серпня його онук Іван Гутник-Залужний у віці 23 років загинув, захищаючи територіальну цілісність України.

Герой Нацгвардії був убитий проросійськими бойовиками в бою під Амвросіївка Донецької області. Тоді його дід уже звертався через інший відеоролик до своїх побратимів-фронтовиків з Росії, але воно набрало лише близько 7 тисяч переглядів.

"Я хотів би, щоб мої бойові товариші зупинили Путіна, тому що ми з вами ділили хліб навпіл, цигарку курили одну на двадцять чоловік, ми один одного захищали, лежали в окопах. Я думав наступного року разом з ветеранами Вітчизняної війни святкувати 70- річчя Великої Перемоги, а ховаю свого Іванка, якого вбили онуки моїх побратимів з Росії", - сказав Залужний під час похорону.

Зараз ви читаєте новину «Олесь Санін зняв відео про 97-річного ветерана, який втратив онука в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути