субота, 19 липня 2014 14:00

Несподівана реакція Ніколаса Уїнтона, який зустрів врятованих ним 669 дітей в 1939-му

Автор: golos-ameriki.ru
  Ніколас Уїнтон із врятованою дитиною. 1939 рік. Кадр з фільму «Сім'я Ніккі»
Ніколас Уїнтон із врятованою дитиною. 1939 рік. Кадр з фільму «Сім'я Ніккі»

Молодий англієць, біржовий брокер Ніколас Уїнтон в 1939 році організував відправку 669 єврейських дітей з Чехословаччини до Великобританії, чим врятував їх від майже неминучої загибелі у нацистських концтаборах.

Про цього героя-праведника світ не знав п'ятдесят років. І тільки завдяки його дружині, яка наприкінці 1980-х років знайшла на горищі їхнього будинку в передмісті Лондону портфель зі старими документами і оприлюднила їх, стали відомі подробиці цієї неймовірної історії.

У 1988 році його запросили в студію на передачу. Посадили серед глядачів і почали розповідати про те, як він врятував єврейських дітей і як одна з ним врятованих знайшла майже всіх цих дітей і всі, хто зміг, приїхали на зустріч зі своїм рятівником. Він про це нічого не знав.

Словацький режисер і продюсер Матей Мінач разом зі своїм колегою продюсером Патріком Пассою зняли документальний фільм "Сім'я Ніккі" (Nicky's Family).

Пропонуємо Вам подивитися реакцію сера Ніколаса Уїнтона, який в 1939 році врятував майже 700 єврейських дітей під час Голокосту, але не підозрював, що зараз вони сидять поруч з ним.

Зараз ви читаєте новину «Несподівана реакція Ніколаса Уїнтона, який зустрів врятованих ним 669 дітей в 1939-му». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути