Ексклюзиви
середа, 21 січня 2015 13:15

На місці античних корабельних аварій греки створять підводні музеї

На місці античних корабельних аварій греки створять підводні музеї

Центральна археологічна рада Греції вирішила перетворити місця кількох античних корабельних аварій в регіоні Фессалія на своєрідні підводні музеї.

Країна послідовно розвиває підводний археологічний туризм. Торік в акваторії півострова Пелопоннес відкрили тематичні парки, що дозволяють туристам відвідувати місця стародавніх корабельних аварій. Цього року новим археологічним об'єктом стане затонуле судно біля острова Алоніссос, що датується V століттям до н.е .: серед його залишків можна побачити безліч стародавніх амфор.

Також можна відвідати і місце візантійської корабельної аварії біля острова Кікінтос, де збереглися керамічні вироби IX-XIII століть. Крім того, "зали" підводного музею розмістяться в районі мису Ákra Gláros. На узбережжі біля цих об'єктів будуть працювати ліцензовані транспортні судна, які доставлятимуть відвідувачів до місць занурення на дозволену глибину до 40 метрів.

Зараз ви читаєте новину «На місці античних корабельних аварій греки створять підводні музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути