Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2014 16:00

"Мазохізм" переможе новий підручник з історії - патріарх Кирил

Єдина концепція шкільного підручника історії допоможе російській молоді перемогти "синдром історичного мазохізму", який виховували у школах в 1990-х роках. Таку заяву зробив патріарх Московський Кирил.

Автор: © ИТАР-ТАСС/Павел Смертин
 

Керівник Російської православної церкви обурився, що в сучасній школі "ми стикаємося з підходом, що не потрібно нічого формувати у дітей, нехай вони потім самі сформують, а сьогодні ми їм запропонуємо різні варіанти".

На думку Кирила, "ми всі пройшли через той час, коли відсутність єдиного підручника історії вплинула на почуття патріотизму людей, спровокувала небезпечні нігілістичні погляди, в тому числі на історію своєї країни".

"Церква взяла активну участь у формуванні концепції підручника історії, - зазначив патріарх. - І багато її пропозицій було враховано".

На думку предстоятеля церкви, молоді, на яку зараз "обрушився колосальний новинний потік, що працює на підрив переконань і поглядів", необхідний "збалансований підхід до своєї історії, щоб вона нею дорожила і відмовилася від страшного синдрому мазохізму, коли повторює чужі стереотипи".

Кирило наголосив, що в російських школах повинна існувати єдина концепція подачі історичного матеріалу учням.

"Не потрібно в школі ідеології в тому вигляді, в якому вона існувала раніше, але ж без ідей неможливо виховати дитину, - заявив голова РПЦ. - Ми повинні відстоювати свої власні цінності, які виростають з нашої духовної, культурної традиції".

Зараз ви читаєте новину «"Мазохізм" переможе новий підручник з історії - патріарх Кирил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути