пʼятниця, 17 квітня 2015 16:55

Легендарні джазмени 1930-х років в ретро фотографіях
10

Джон Колтрейн
Фото: www.kulturologia.ru
Грант Грін, джаз-гітарист і композитор
Тед Джонс, трубач, композитор і бенд-лідер
Барабанщик Біллі Хіггінс
Трубач Дон Черрі і басист Генрі Граймс

Ім'я Френсіса (Френка) Вольфа (Francis Wolff) добре відоме справжнім шанувальникам джазу, адже світлини саме цього талановитого фотографа з'являлися на обкладинках альбомів, виданих під лейблом "Blue Note Records".

Нагадаємо, що засновником звукозаписуючої компанії "Blue Note" став Альфред Лайон (Alfred Lion). Єврей за походженням, він змушений був залишити нацистську Німеччину і емігрував до США на батьківщину джазу. Кількома роками пізніше так само вчинив його друг дитинства і однокласник Френсіс Вольф. У Нью-Йорк він приїхав в кінці 1939 року і відразу приєднався до роботи в "Blue Note". До від'їзду він вивчав фотографію в Берліні, і в Америці продовжив займатися улюбленою справою.

Компанія "Blue Note" була безкомпромісною у відборі музикантів для запису - працювали лише з тими джазменами, які подобалися особисто Альфреду і Френсісу, який володів бездоганним чуттям. У мемуарах Вольф писав: "Ми намагалися записувати джаз, в якому є feeling".

Під час студійної роботи Френсіс із задоволенням фотографував музикантів, кожен знімок передає цілу гаму почуттів, без яких неможливо собі уявити виконання джазових композицій. Експресія, пристрасть і, звичайно ж, свінг - все це майстерно вловлював Френсіс Вольф. У напівтемній студії працювати було нелегко, але він докладав максимум зусиль, встановлював додаткове освітлення, щоб домогтися необхідного результату.

Зараз ви читаєте новину «Легендарні джазмени 1930-х років в ретро фотографіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути