Щоб уявити, як виглядали фешенебельні ресторани у радянські часи варто було завітати у ресторан "Столичний", що знаходився на сучасному Хрещатику. Сюди полюбляла ходити відпочивати київська еліта, тут святкували весілля і дні народження, призначали побачення.
Якщо ж глянути на меню ресторану "Столичний", то ви тут не зустрінете устриць чи кальмарів. Кухня "Столичного", за словами очевидців, була смачна і поживна. Тут готували дуже смачну котлету по-столичному, був доволі широкий асортимент алкогольних напоїв. Хоча ввечері ресторан перетворювався в сигаретний клуб.
Що ж до цін у "Столичному", то сьогодні нам може здатися, що все коштувало дуже дешево. Наприклад, юшка з пиріжком коштувала лише 26 копійок, котлета по-столичному 1 кбр 75 копійок.
Проте це лише на перший погляд, оскільки середня зарплатня держслубовця у ті часи була 174 карбованці. Якщо ж перевести ціни того часу на сучасні гроші, то найпростіша юшка з пиріжком потягне десь на 30-50 грн.
Пропонуємо вам для ознайомлення фото з колекції Ігоря Однопозова. Смачного!
Коментарі