четвер, 28 липня 2016 17:15

Іспанський студент знайшов скарб

Іспанський студент знайшов скарб

Гільєрмо Ортіс, студент університету Пабло де Олавіде в Севільї, виявив амфору з римськими денаріями в Емпоріоні (Іспанія).

National Geographic пояснює, що 200 монет були знайдені у керамічній амфорі в хорошому стані. Власник скарбу заховав монети, ймовірно, у I ст. до нашої ери через пожежу, котра загрожувала його житлу. Срібні монети датуються 115- 81 рр. до н.е. Артефакти мають римську символіку. Повідомляє Ancient Origins.

Частина будинку, де були знайдені денарії, вже досліджувалися археологами. Під час попередніх експедицій науковці вже розкопали деякі приватні кімнати та кухню. Цей будинок, очевидно, належав багатій сім'ї . Будівля знаходилася між двома головними вулицями Емпоріона, поруч з міськими лазнями.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Довоєнні вивіски Львова - фотографії

На основі документів, знайдених в Помпеях та інших міст, людина могла б жити за 200 денаріїв цілком безбідно деякий час.

Нагадуємо, що під час розкопок в історичному городищі "Дикий сад" археологи знайшли житло родини майстра часів бронзової доби.

Зараз ви читаєте новину «Іспанський студент знайшов скарб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути