Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2016 17:00

Голландські робітники знайшли банку з делікатесами 150-річної давнини

Голландські робітники знайшли банку з делікатесами 150-річної давнини

Будівельники в Нідерландах виявили старовинну бляшанку, яка більш ніж 150 років тому використовувалася для зберігання черепахового супу.

Спочатку робітники на будівництві подумали, що знайшли банку з чистого золота, але під час її дослідження виявилося, що вона вироблена з міді. На ній був напис французькою мовою: "Консерви, В. Хугенстраатен і сини, заготівельник, черепаховий суп, Лейден". Повідомляє hitech-news.

Фахівці визначили, що черепаховий суп був виготовлений в Голландії і міг в ті часи продаватися на території всієї Європи. Вчені пояснили, що французька мова в той час була аналогом сучасної версії міжнародного англійської, і нею володіли майже всі торговці.

Черепаховий суп у 18 столітті вважався делікатесом і подавався винятково на прийомах та пишних святкуваннях. У 1887 році страва була на столі в честь бенкету з нагоди 70-річчя короля Віллема III.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Пекіна знайшли унікальну кераміку

Компанія "В. Хугенстраатен і Ко" була заснована в Лейдені в 1860 році. Це означає, що знахідка була виготовлена ​​приблизно в цей час. Наразі старовинна банка для черепахового супу досліджується вченими.

Нагадуємо, що команда вчених з Австралії, США і ПАР під час експедиції в Антарктиді виявила понад тонну скам'янілостей динозаврів, віком 71 млн років.

Зараз ви читаєте новину «Голландські робітники знайшли банку з делікатесами 150-річної давнини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути