Ексклюзиви
неділя, 01 лютого 2015 11:22

Батоги-мечі, перстень з шипами та попередник лука - рідкісні зразки холодної зброї в фотографіях
10

Сюко - холодна зброя, яку використовували в стародавній Японії. Існує схода зброя «Шобо», зроблена з дерева, але, Сюко як правило, робили з металу і на одному персні був один або ж кілька шипів. Носили або одне або два персні: один на середньому пальці, інший - на вказівному. Такою зброєю намагалися бити по артеріях, по шиї, що дозволяло приголомшити супротивника і нанести йому важкі каліцтва. Сюко використовували не для вбивства противника, а для підкорення. Цією зброєю користувалися ніндзя. Воно було поширене серед жінок ніндзя, яких називали «Куноіті». На кінчиках шипів наносили отруту. Це дозволяло власнику легко розправитися з супротивником.
Фото: photochronograph.ru
Халадо - це зброя стародавнього стану Раджпутів. Раджпут присвячував своє життя боротьбі і честі і використовував Халадо, щоб знищувати відразу кількох ворогів. Халадо -  це два двосічних леза, з’єднані за допомогою руків’я. Це колюча зброя, хоча трохи вигнутий клинок міг убити супротивника або відбити удар. Деякі види Халадо були зроблені з металу і були схожі на кастети.
Содегарами, що означає «заплутувач рукавів», користувалася поліція Едо. Цією зброєю намагалися заплутувати одяг противника. Це допомагало знешкодити і зловити злочинця без нанесення йому будь-яких каліцтв і ран. Двох людей було достатньо для піймання злочинця. Один атакував спереду, а другий нападав ззаду, працюючи разом, вони змогли знешкодити злочинця. Два содегари заплутували одяг злочинця, не даючи йому шансів на втечу. Це було важливим знаряддям для арешту самураїв, які за законом можуть бути вбиті тільки іншими самураями. Після того як самурай оголював катану, офіцер нападав на нього з содегаром.
Цвайхендер.  Можливо це найбільший меч в історії. Цвайхендером користувалися швейцарські та німецькі піхотинці. Це дворучний меч, довжиною 178 сантиметрів і вагою близько 1,4-6,4 кілограмів, хоча варто відзначити, що більш великі мечі використовувалися тільки для церемоній. Цвайхендер використовували проти пік і алебард, також у цього меча ємається негостра частина леза, яка називається рікассо
Маду.  Давнім мусульманським і індуїстським пустельникам не дозволяли носити зброю, тому вони змушені були вигадати інший спосіб для того, щоб захистити себе. Вони створили Маду. Спочатку його зробили з двох ріжків індійської антилопи, пов'язаних перпендикулярно поперечиною. «Роги факіра» були чудові для поножовщини, але факіри припускали, що це найкраще підходить для захисту. Навіть сьогодні можна знайти школу воїнів Маду. Maan kombu, що означає роги оленя - частина більш великого мистецтва silambam. Свою назву воно отримало завдяки  матеріалу, з якого зроблено зброю, оскільки факіри потім стали використовувати роги інших тварин.

Нині вашій увазі пропонуємо перелік раритетних зразків холодної зброї, починаючи від кам'яного віку і закінчуючи епохою Середніх віків.

Холо́дна зброя — предмет, спеціально виготовлений для нанесення тілесних ушкоджень і призначений для нападу та активного захисту в рукопашному бою. Холодна зброя з'явилося в глибокій давнині. Ще в кам'яному віці виникли багато видів холодної зброї, що допомагали збільшити довжину і потужність руки. Однак бурхливий розвиток холодної зброї почався, коли люди навчились добувати і обробляти метали, тобто десь у IV тисячолітті до н.е.

Зараз ви читаєте новину «Батоги-мечі, перстень з шипами та попередник лука - рідкісні зразки холодної зброї в фотографіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути