понеділок, 31 серпня 2015 13:20

Японський ляльковий театр Бунраку в унікальних фотографіях 1951 року
7

Фото: 477768.livejournal.com

Бунраку — традиційний японський ляльковий театр. Традиційна назва японського лялькового театру  — нінґьо дзьорурі . Виник на межі 16 — 17 століття. Належить до нематеріальних культурних надбань Японії та ЮНЕСКО.

Назва "бунраку" походить від імені акторської трупи Бунраку кінця 18 століття, яка спеціалізувалася на виконанні лялькових вистав. На початок 20 століття вона залишилася єдиною трупою цієї спеціалізації, тому її назва стала синонімом японського лялькового театру й витіснила стару назву нінґьо-дзюрурі.

Вистави бунраку виконуються з використанням ляльок-маріонеток, під речитативний спів-читання дзьорурі та награш тристурнника сямісена. Основну частину репертуару театру складають ліричні п'єси, написані драматургом Тікамацу Мондзаемоном. На відміну від лялькових театрі світу, які є переважно бутафорно-комічними, в бунраку надається перевага реалістичності та трагізму.

Зараз ви читаєте новину «Японський ляльковий театр Бунраку в унікальних фотографіях 1951 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути