Ексклюзиви
вівторок, 07 липня 2015 11:31

Як воювали американці 150 років тому - раритетні фотографії
47

Форт Самтер, штат Південна Кароліна, квітень 1861 року, під прапором Конфедерації. Він піддався бомбардуванню, протягом 48 годин і здався конфедератам.
Фото: photochronograph.ru
Йорктаун, штат Вірджинія. Серпень 1862 року.
Захоплений табір Конфедерації під Петербургом, штат Вірджинія, в червні 1864 року.
Вашингтон, округ Колумбія, від перетину 3-го і Індіана-авеню, близько 1863 року. На задньому плані видніється недобудований Капітолій.
Укріплення в Йорктаун, штат Вірджинія, протягом кампанії 1862 року.

Громадянська війна в США - війна між північними штатами США і 11 рабовласницькими штатами Півдня, які відділилися від Сполучених Штатів Америки і повстали з метою збереження рабовласницького ладу на території півдня США.

Війна почалась з битви за Форт-Самтер 12 квітня 1861 року і закінчилась 26 травня 1865 року, коли останні війська конфедератів здалися. Під час війни відбулося близько 2000 битв. Ця війна була найбільшою за масштабом людських втрат серед усіх воєн, де брали участь США.

Війна була логічним наслідком протистояння двох систем - рабства та вільної праці. Першу систему підтримували південні штати, політичною елітою яких були великі плантатори-рабовласники. Для суспільства Півдня характерними були расистські переконання.

Війна продемонструвала нові можливості військової техніки, вплинула на розвиток військового мистецтва. Вона завершилася перемогою Союзу. Заборона рабства була закріплена 13-ою поправкою до Конституції США, що набула чинності 18 грудня 1865 року.

Зараз ви читаєте новину «Як воювали американці 150 років тому - раритетні фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути