пʼятниця, 20 лютого 2015 13:07

75 років тому на екрани вийшов легендарний мультфільм "Том і Джері"

75 років тому на екрани вийшов легендарний мультфільм "Том і Джері"

Знаменитий мультсеріал про взаємини кота Тома і мишеняти Джері був створений в 1940 році мультиплікаторами Вільямом Ханною і Джозефом Барбера, які пізніше створили студію Ханна-Барбера, і вперше на екрані з'явився 20 лютого 1940 року.

Сюжет більшості серій мультфільму зосереджений на безуспішних спробах Тома зловити мишеня, а також на каліцтвах і руйнуваннях, які з усього цього випливають. Оскільки в деяких серіях персонажі досить мирно уживаються між собою, залишається незрозумілим, чому Том постійно переслідує Джеррі.

Том - темно-синій антропоморфний кіт, вперше з'являється під ім'ям Джаспер. Всупереч громадській думці, Джаспер - зовсім не прізвище Тома. Кіт постійно ганяється за мишеням Джері і готує для нього пастки, проте часто потрапляє в них сам. Спочатку Том не налаштований на те, щоб з'їсти Джері, однак він постійно змагається або веде з ним своєрідні поєдинки. Іноді вони забувають про свою ворожнечу і поводяться, як найкращі друзі.

Коричневе антропоморфне мишеня Джері (повне ім'я Джеральд Маус) - спочатку був відомий як Миша або Джинкс. Воно є головним об'єктом полювання для кота Тома, і намагається постійно влаштувати того якусь капость. Веде незалежний спосіб життя, в проміжках між сутичками з Томом поповнює свої продовольчі запаси, використовуючи холодильник на кухні, або відпочиває.

Мультсеріал створювався голлівудською студією MGM з 1940 року до закриття мультиплікаційної студії в 1958 році. У 1961 році MGM продала права на виробництво мультфільму празькій студії Рембранд Філмс, на чолі якої стояв Джин Дейч. Рембрандт Філмс випустила 13 серій, визнаних найгіршими за всю історію мультфільму.

У 1963 році виробництво мультфільму повернулося до Голлівуду, в студію Чака Джонса "Сиб-Тауер 12 Продакшнс" і тривало до 1967 року. Пізніше Том і Джеррі знову з'явилися в мультсеріалі, створеному Ханною-Барберою (1975-1977; 1990-1993) і Фільмейшен Студіос (1980-1982). Початкові мультфільми Ханни-Барбери періоду 1940-1958 років визнані найвидатнішими і нагороджені сімома кінопреміями Оскар. 

Зараз ви читаєте новину «75 років тому на екрани вийшов легендарний мультфільм "Том і Джері"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути