Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2014 14:33

51 рік тому власник нічного клубу застрелив убивцю президента Кеннеді

51 рік тому власник нічного клубу застрелив убивцю президента Кеннеді
Лі Харві Освальд

24 листопада 1963 року власник нічного клубу в Далласі Джек Рубі (Джейкоб Рубінштейн, за деякими даними - співробітник ЦРУ або член мафії) смертельно поранив Лі Харві Освальда, затриманого за підозрою у вбивстві президента Кеннеді.Освальд був заарештований через півтори години після вбивства Кеннеді і був убитий через два дні при виході з поліцейської дільниці; тому вина Освальда ніколи не була ні доведена, ні спростована в суді.

Свідками злочину в поліцейській дільниці виявилися не тільки охорона і присутні на місці події люди, а й телеглядачі в прямому ефірі. Освальда мали перевозити в іншу в'язницю. Після цього вбивства слідство у справі про вбивство президента зайшло в глухий кут. Сам Рубі помер у тюрмі через чотири роки.

Нагадаємо, 22 листопада 1963 року під час проїзду центром Далласа (штат Техас) у відкритому автомобілі був смертельно поранений 35-й президент США Джон Фіцджеральд Кеннеді. Через тиждень після вбивства Кеннеді для розслідування обставин злочину була створена комісія з 7 чоловік під керівництвом голови Верховного суду Ерла Воррена. Її робота тривала 10 місяців і згідно з висновками комісії, єдиним виконавцем вбивства був Лі Харві Освальд, який діяв самостійно.

Зараз ви читаєте новину «51 рік тому власник нічного клубу застрелив убивцю президента Кеннеді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути