субота, 31 грудня 2016 21:30

5 найцікавіших археологічних відкриттів 2016 року
5

Gazeta.ua підготувала підбірку найцікавіших відкриттів, зроблених археологами та істориками в 2016 році.

1. Британські археологи виявили руїни замку, що міг належати легендарному королю Артуру. Він розтанаходшований в графстві Корнуолл на південному заході Англії. Саме в цьому регіоні, в 5-6 століттях за легендами народився король Артур.

 

2. В італійській гробниці знайшли середньовічний зубний протез. Його зробили в 14 столітті. Усі зуби належать різним людям. Їх скріпили золотою пластиною. Це найстаріший зубний протез, який знаходили вчені.

 

3. У Львові, в подвір'ї тюрми на Лонцького знайшли німецькі каски та залишки радянських документів. Це вкотре свідчить про злочини тоталітарних режимів. А також про те, що чекісти хотіли їх приховати.

 

4. В Китаї знайшли велетенське поховання коней. Їх приносив у жертву китайський імператор. Археологи розповідають, що жертвопринесення були розповсюджені по всьому світу, але лише в цій крані набули такого масштабу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ - 5 історичних фільмів 2016 року.

5. Польські науковці знайшли на території західної Польщі могили 3 "вампірів". Вчені дійшли таких висновків, коли виявили, що скелети мали дірку в хребті, а в роті були цеглини, які лежали навколо черепів. За словами фахівців, у Середньовіччі камені найчастіше клали в могили людей, яких вважали вампірами.

 
Зараз ви читаєте новину «5 найцікавіших археологічних відкриттів 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути