понеділок, 15 вересня 2014 16:50

4000-річний корабель, що зазнав аварії, виявили в Туреччині

Біля берегів Туреччини знайшли один з найстаріших у світі кораблів. Вік аварії корабля, виявленого на східному узбережжі країни, попередньо оцінюється в 4000 тисячі років.

Автор: hurriyetdailynews.com
   Розчищення посудини біля узбережжя Урли
Розчищення посудини біля узбережжя Урли

Археологи знайшли залишки затонулого корабля в давньому порту Лімантепе, розташованому в сучасному місті Урла, на західному узбережжі Туреччини. Вік судна оцінюється в 4000 тисячі років, що робить його одним з найстаріших кораблів, знайдених в Середземному морі і, можливо, в світі.

Археологи також виявили в околицях Урли кілька кораблів більш пізнього часу - починаючи з II століття до н.е. до періоду Османської імперії. Зараз команда з Університету Анкари працює над складанням археологічної карти регіону. Археологи також збираються підняти і підготувати до експонування османський корабель, робота над цим проектом почнеться в наступному році.

Автор: hurriyetdailynews.com
 

На території і в околицях Урли знаходяться дві досить відомих археологічні пам'ятки. Одна з них - Лімантепе - поселення і гавань, що виникли близько 4000 років до н.е. Поселення було оточено оборонною стіною, яка частково заходила в море. Гавань Лімантепе є одним з найдавніших відомих штучних портів в Егейському морі.

Нагадаємо, що в античний час в околицях Урли знаходилося античне місто Клазомени. Воно був засноване іонійцями в VII столітті до н.е., і неодноразово міняло своє місце розташування через зовнішні загрози. Місто було відоме своїми керамічними виробами. В VIII столітті в результаті землетрусу місто пішло під воду.

Автор: hurriyetdailynews.com
 
Зараз ви читаєте новину «4000-річний корабель, що зазнав аварії, виявили в Туреччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути