Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2014 11:04

Важкопоранений Микола Капланчук дві доби пролежав у рові після бою неподалік 32-го блок-посту

Поранений 26-річний боєць Микола Капланчук з Коломиї Івано-Франківської області перебуває в Київському військовому госпіталі. У нього перелом тазових кісток, опіки обличчя та рук, не діє права рука. Він після бою дві доби пролежав у рові, стікаючи кров'ю. Пише сайт "Герої АТО".

 

19 жовтня взвод Миколи відволікав на себе увагу ворога, роблячи "зелений коридор" основній колоні, яка везла підмогу 32 блокпосту біля с. Сміла на Луганщині. Бійці потрапили у засідку. Почався артобстріл зі всіх боків. Біля Миколи зі свистом пролетіла величезна болванка РПГ. Згодом хлопець здогадався, що поранений. Саме так – здогадався, бо хотів перезарядити кулемет, але з цього нічого не виходило – він не володів правою рукою… Ударною хвилею кулеметника скинуло з БТР, з неймовірною силою підкинуло тіло вгору і дуже боляче гепнуло об землю. Бронежилет розірвало і на Миколу упав шматок заліза з палаючого поруч БТРу. Щоб не згоріти живцем, хлопець став перекачуватися, але опіки дістав дуже серйозні.


Скотившись у рів, вколов собі знеболююче, там пролежав дві з половиною доби. Знав, що перебуває на території, яку контролюють донські козаки. Чув як терористи мінували наших загиблих, як добивали поранених. Миколу врятували, коли почув рідну українську мову і подав голос. До нього важко було дістатися, бо довкола були розтяжки і уламки снарядів.


Миколі вже зробили з десяток операцій, прогнози більш-менш втішні. Але щоб остаточно одужати бійцеві знадобиться принаймні рік і тривала реабілітація. Його родина потребує допомоги.

Реквізити для допомоги:
Картка "ПриватБанку" № 5168 7572 7198 4462 (Микола Капланчук).

Зараз ви читаєте новину «Важкопоранений Микола Капланчук дві доби пролежав у рові після бою неподалік 32-го блок-посту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути