Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2014 19:05

Олександр Скрипка вижив під час обстрілу під Зеленопіллям

Олександр Скрипка вижив під час обстрілу під Зеленопіллям
Олександр СКРИПКА

26-річний Олександр Скрипка із Білої Церкви потребує допомоги на лікування. Йому вдалося вижити під час обстрілу нашої колони під Зеленопіллям. Осколками "Граду" капітану розірвало ногу. Із значною втратою крові, його доставили у госпіталь, де лікарям вдалося врятувати зранену ногу. Але для лікування та реабілітації треба гроші. Пише Фокус.

Олександр Скрипка:
"Я з простої сім'ї. Народився і виріс в Білій Церкві. Мати працює в дитячому садку, вітчим - зварювальник.

У дитинстві займався футболом, дуже навіть непогано. Брав участь в чемпіонаті області, грав на чемпіонаті України серед юніорів.

Військовим став випадково. Треба було здобувати вищу освіту, але у батьків тоді не було грошей на навчання. У школі запропонували вступати до військовий інститут, бо вчився добре, а фізична підготовка була відмінною. Поступив в харківський інститут танкових військ, провчився рік, потім нас перевели до Львова, до інституту сухопутних військ. Закінчив в 2009-му. В армії вже дев'ять років. Служу в 72-й механізованій бригаді в Білій Церкві, туди потрапив одразу після навчання.

В зону АТО я потрапив десь у середині травня. У мене була кадрована рота. Тобто ні офіцерів, ні солдат в підпорядкуванні, тільки техніка. Набрали мобілізованих з досвідом служби в армії - від 21 року до 50 років. Так як ми танкісти, а у сепаратистів в квітні ще не було важкої техніки, нас тримали в резерві на випадок якогось прориву. Коли у них з'явилися танки, БМП та все інше, батальйон розкидали в допомогу іншим підрозділам.

Ми стояли на блокпосту в населеному пункті Маринівка поруч з кордоном. Тримали ділянку дороги, по якій йшли наші колони. 10 липня йшла колона 79-ї бригади, для супроводу з блокпостів забрали два танчика: мій і сусідній. Їхали дуже довго - десь 15 годин - з частими зупинками. Приблизно о 4.00 ранку 11 липня приїхали в Зеленопілля на дві години, щоб поповнити боєприпаси та запаси палива. Я був в голові колони, приїхав першим. Нам показали місце, де поставити техніку. А коли заїхала остання наша машина, почався обстріл з "Градів". Другим або третім пострілом мене зачепило. Я був не в машині, як раз пішов отримувати боєприпаси та паливо для танчика.

Нас хтось здав, це не тільки моя думка. В той момент на невеликій території знаходилася 24-а бригада, 79-а бригада, не в повному, звичайно, складі, пара машин 72-ої. Вони добре знали координати, лупили конкретно по техніці.

Осколок потрапив в ліву ногу. Зламана мала гомілкова кістка, пошкоджені вени, артерії, нерви, втратив багато крові. Ступня сама ціла, але ледве тримається. Лікування триватиме десь місяці півтора, повинен ходити. Сподіваюся, все буде добре.

У мене скоро закінчиться контракт, але я хочу підписувати наступний. Буду служити далі після лікування.

Якщо треба буде, повернуся на війну. Краще піду я, знаючи, що там відбувається, ніж призвуть новачка замість мене.

Реквізити для допомоги:
Карта ПриватБанку: 6762 4683 0639 0307
Одержувач - Скрипка Олександр Вікторович

Зараз ви читаєте новину «Олександр Скрипка вижив під час обстрілу під Зеленопіллям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути