Ексклюзиви
середа, 30 липня 2014 19:39

Олегу Березовському осколками від снаряда відірвало кисті рук
2

24-річний старший лейтенант Олег Березовський втратив кисті обох рук під час боїв у зоні АТО під Слов'янськом. Олег служив у спецпідрозділі Національної гвардії України в місті Олександрія Кіровоградської області. Родичі та друзі військового просять допомогти зібрати гроші на електронні протези, вартість яких разом із операціями біля 100 тисяч доларів. Повідомляє Обозреватель.

Олег родом з Харкова. Останніх півтора року ніс контрактну службу в загоні спеціального призначення, що дислокується в Олександрійському гарнізоні. Звідси потрапив на Схід. Зараз він у київському військовому госпіталі. Крім ампутації кистей, у Олега множинні осколкові поранення по тілу, проникаюча рана рогівки із залишками осколків в очах.
"Я з Харкова. Все життя військовим працював. Закінчив академію в 2011 році, поїхав до Дніпропетровська, там працював, а потім перейшов у спецназ і там півтора року працював. Коли почалося АТО, пішов туди сам. Ми їхали колоною, потрапили в засідку. Нас обстріляли з гранатометів, у нас були автомати, БТРи. Я сидів у БТРі, а гранатомети випускають ракети. Коли ракета потрапляє в БТР, там купа осколків виходить", - розповідає Олег.
Щоб повернути Олегу руки, необхідно зібрати близько 100 тисяч доларів для протезування в Ізраїлі. Зараз хлопець сам вивчає закордонні клініки і порівнює ціни, а ще відправляє їм свої матеріали - може, візьмуться допомогти. Поки ніхто не відгукнувся.
"Лікування поки оплачує держава. Далі їхати лікуватися, звичайно, планую, але поки не знаю, що і куди. Потрібно, ясна річ, за кордон", - каже Олег.

Реквізити для допомоги:
Карта ПриватБанку: 5168 7572 2362 5452, одержувач – Березовський Олег Володимирович

Зараз ви читаєте новину «Олегу Березовському осколками від снаряда відірвало кисті рук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути