четвер, 01 жовтня 2015 15:54

Через ушкодження мозку Саша Д'яченко потерпає від судом та не може розмовляти

Через ушкодження мозку Саша Д'яченко потерпає від судом та не може розмовляти

Проблеми у Саші почалися відразу після народження. Зараз хлопчик має дуже слабкий розвиток, судоми, майже не чує, слабко розвинута дрібна моторика, не вміє бігати. На лікування в місяць йде більше восьми тисяч гривень.

Сім'я живе у Києві. Тато 34-річний Костянтин Д'яченко працює директором магазину дитячих іграшок, а мама Ольга доглядає сина. Хлопчика не можна залишати без нагляду, бо він може випадково зашкодити собі. В Києві родичів майже не мають.

"Під час вагітності все було нормально. Ми були під наглядом двох лікарів. Ніяких відхилень не було. Коли почалися пологи, моїй дружині дали знеболювальне, бо вона дуже тяжко переносить біль. Після народження Сашу відразу забрали. Обіцяли принести через 12 годин на годування, але через шість годин дитина почала задихатись, з'явилися судоми. Сашу підключили до апарату штучного дихання і стали давати протисудомні препарати. Через два дні сина в комі перевезли в Охматдит. Там він знаходився в реанімації близько місяця", - розповідає Gazeta.ua Костянтин.

У Охматдиті поставили діагноз "Вторинна мікроцефалія". Зараз хлопчика водять на процедури у Медичний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи. Батьки надіються потрапити на реабілітацію за кордон, але це коштує більше 20 тисяч євро.

"Лікарі спочатку говорили, що він не зможе ходити, але Саша зміг. Зараз шанси успішної реабілітації 50 на 50. Є певні проблеми із дрібною моторикою, має поганий слух і тому носить слуховий апарат, не вміє говорити. Але я знаю, що ми це зможемо подолати і наш син буде мати нормальне повноцінне життя. Зараз хочемо Сашу віддати в дитячий садочок, у спеціальну групу для таких дітей. Ми дуже багато з ним граємося, він усміхається. Любить, коли я його катаю на спині", - говорить батько.

Батьки хлопчика просять небайдужих допомогти їхньому сину далі проходити реабілітацію. Власних коштів не вистачає.

Реквізити для допомоги:

Карта Приват Банк
5168755302255282 Д'яченко Костянтин Анатолійович.

Для поповнення через будь-який український банк:
Приват Банк
Рахунок отримувача 29244825509100
МФО 305299
КОД ОКПО 14360570
Призначення платежу: для поповнення карти 5168755302255282.

Зараз ви читаєте новину «Через ушкодження мозку Саша Д'яченко потерпає від судом та не може розмовляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути