вівторок, 09 вересня 2014 10:05

Через пухлину мозку у 9-річного Максима Шепетуна розвинулася косоокість

Через пухлину мозку у 9-річного Максима Шепетуна розвинулася косоокість
Максим ШЕПЕТУН, фото з сайту "Про все"

У 9-річного Максима Шепетуна з Черкас лікарі виявили рідкісне онкологічне захворювання "пілоідна астроцитома мозочка". Пухлина вражає мозочок – частину головного мозку людини, яка контролює рухи, положення тіла, рівновагу. Батьки мають зібрати на операцію 50 тисяч гривень. Пише сайт "Про все".
Через недугу хлопчик не може ходити в школу разом з однолітками. Він навчається вдома індивідуально, цікавиться англійською мовою та малюванням.
"Від народження Максим ріс і розвивався нарівні з однолітками, без жодних відхилень. Але в три роки з'явилась косоокість та легке похитування при ходьбі. Згодом офтальмологи виявили ознаки застою в очному дні. Кожного дня у сина була нудота та запаморочення. МРТ показало, що з'явилось об'ємне утворення в області мозочка і гідроцефалія. А вже 2009 року Максиму зробили операцію з трепанацією черепа в інституті нейрохірургії імені академіка Н. Н. Бурденка в Москві. Після цього розпочався складний період реабілітації, ми навіть вчилися заново ходити. Протягом останніх трьох років пухлина росте", - каже мама хлопчика Наталя Шепетун.
На операцію родина має зібрати 50 тисяч гривень.
"Приємно, що всі знайомі, друзі, товариші робили все, що в їхніх силах, допомагали, як могли. На жаль, цього недостатньо. Ми писали листи чиновникам, але відповіді так і не дочекалися. Кілька меценатів трохи допомогли нам грошима, але тих коштів недостатньо", - каже жінка.
Наталія Шепетун просить всіх небайдужих відгукнутися і допомогти сім'ї.
Реквізити для допомоги:
Номер картки Приватбанку: 5457 0822 3067 1047 (на ім'я Шепетун Наталії Анатоліївни).

Зараз ви читаєте новину «Через пухлину мозку у 9-річного Максима Шепетуна розвинулася косоокість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути