пʼятниця, 31 жовтня 2014 19:05

Андрій Соколенко після поранень під Дебальцево переніс 12 операцій

Киянин Андрій Соколенко, поранений поблизу Дебальцевого, нині у реанімації київського військового госпіталю. Його родичі та друзі почали збирати необхідні для лікування за кордоном кошти. До війни він працював столичним таксистом. Зірвався і поїхав на Донбас водієм-добровольцем. Інформує "5 канал".

 

Андрій чергував на блокпості у Дебальцевому. Його "чорний день" у календарі – дев'яте серпня, мінометний обстріл. Численні осколки пробили тіло. Андрія намагалися рятувати – спершу в Артемівську, потім у Харкові та Львові, а тепер його перевезли до Києва, у реанімацію Головного військового госпіталю. Два місяці чоловік знерухомлений.

Його бажання рухатись медики наразі не можуть втілити. Після пережитих операцій у нього – запалення черевної порожнини.

Тепер же бійця готують до найвідповідальнішого бою – вирішальної операції. Сестра та друзі збирають гроші, щоб Андрія прооперували за кордоном. Йому присилають гроші побратими з батальйону, у якому воював, та з колишньої роботи – Рівненської атомної станції.

Австрійські лікарі уже оглядали Андрія у Львові. Тепер є надія, що фахівці з Австрії приїдуть до Києва його оперувати, або заберуть його до себе. Можливо, навіть на безкоштовне лікування.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку № 5168742307600936
Соколенко Людмила Олексіївна (сестра Андрія).

Зараз ви читаєте новину «Андрій Соколенко після поранень під Дебальцево переніс 12 операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути