субота, 31 січня 2015 13:47

4-місячній Златі Коваленко врятувати життя може пересадка печінки

4-місячній Златі Коваленко врятувати життя може пересадка печінки

Родина Коваленків з Дніпропетровщини має зібрати півтора мільйони гривень, щоб врятувати життя своїй донечці Златі. Дівчинці треба пересадка печінки. Злата, може не дожити навіть до року, якщо їй терміново не зробити операцію. Повідомляє "ТСН".

Вроджена вада розвитку органу руйнує дитячій організм і виправити ситуацію може тільки трансплантація від нерідного донора, провести яку можна тільки за кордоном. Таких як чотиримісячна Злата - у світі називають "дзеркальними" малюками. Адже у дівчинки печінка з селезінкою поміняні місцями. Цей природний курйоз, не вплинув би на життя та здоров'я дитини, якби до нього не приєдналась серйозна проблема.

"У нас немає жовчних протоків, тому жовч не йде в кишечник, а розповсюджується по організму", - розповідає мама дитини.

Хворобу діагностували, коли дівчинці було півтора місяця. Лікарі кажуть, вихід є, але тільки один – трансплантація печінки. В Україні такі операції роблять успішно, але тільки за умови, що донор – це родич дитини. Тому результати аналізів стали ще одним ударом для родини – ніхто з рідних не підходить для донорства. Нині тестують трьох друзів родини, але трансплантацію від не рідного донора доведеться робити вже за кордоном.

Операція коштує непідйомну для родини суму. Півтора мільйона гривень це мінімум, від якого починаються ціни на подібні операції. Зусиллями родини, друзів, знайомих та колег родина назбирала лише одну десяту від необхідної суми. Відлік часу для маленької Злати іде навіть не на місяці, на дні. Жовч, яка розливається по всьому організму, швидко руйнує інші, поки що здорові органи. Наступного тижня будуть результати обстежень потенційних донорів, якщо хоча б один з них підійде, родину вже чекають у бельгійській клініці. Там ще місяць – півтора і Злата матиме шанс на повноцінне життя, звісно, якщо цей шанс їй захочуть подарувати зовсім незнайомі, але небайдужі люди.

Реквізити для допомоги:
ПриватБанк
Отримувач платежу код ОКПО14360570,
МФО 305299,
рахунок отримувача 29244825509100
для поповнення карти 5168 7423 5045 1195 Коваленко Яна.

Зараз ви читаєте новину «4-місячній Златі Коваленко врятувати життя може пересадка печінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути