Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2016 14:43

Загартовування починають із розтирання тіла жорстким рушником

Загартовування починають із розтирання тіла жорстким рушником
Фото: vse-pro-detey.ru

Питанням загартовування починають цікавитись у сезон похолодання. Воно допомагає позбутися від частих простуд та зміцнити імунітет. Але мало хто знає як правильно гартувати організм, щоб отримати максимальний ефект. Починати загартовуватися ніколи не пізно. Головне, щоб людина була здоровою.

"Щоб не хворіти взимку, треба готувати ще з початку осені. Загартована людина якщо і підхопить інфекцію, то лише посопливить 1-2 дня і все, - пояснює столичний педіатр Ілля Мокліч. - Треба привчити організм, щоб він при охолодженні менше віддавав тепла і більше виробляв свого".

Загартовування найкраще починати з обтирання. Треба намочити рушник у воді не нижче 33 градусів і трохи віджати. Далі масажними рухами ним водити по тілі поки вона трохи не почервоніє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітям з алергією на курячий білок заборонені щеплення

"Обтирання треба починати з ніг. Йти від пальців вгору. Потім витерти руки від пальців до плечей, а груди і спину від середини до боків. Потім тіло розтерти жорстким рушником, щоб шкіра стала рожевою", - каже лікар.

Раз на чотири дні температуру води потрібно знижувати на 1 градус. Для дітей до 7 років температуру води можна знизити до +22 градусів, для школярів до + 18.

Обливати тіло прохолодною водою можна, коли дитина закінчить купатися в теплій ванні, десь + 35 градусів. Вода має бути на 5 градусів меншою від цієї. Лити контрастну воду треба 20 секунд, далі теплу 2 хвилини. Змінювати воду по кілька разів, і періодично зменшувати температуру води на 1 градус. Після цього потрібно розтерти дитину рушником до легкого почервоніння шкіри.

Зараз ви читаєте новину «Загартовування починають із розтирання тіла жорстким рушником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути