Ексклюзиви
середа, 01 жовтня 2014 15:00

Вчені знайшли засіб від акне без побічних ефектів

Вчені знайшли засіб від акне без побічних ефектів

Фахівці розробили нову методику лікування акне за допомогою піни, яка, як і таблетки, містить лікарський засіб, проте не має побічних ефектів.

Піна від прищів може стати радикально новим способом лікування акне. Вона розбризкується прямо на шкіру і містить невелику кількість міноцикліна - антибіотика, який давно використовується для лікування акне. Застосування піни досить ефективне і допомагає знищити бактерії, що викликають появу прищів.

Слід зазначити, що хоча прийом міноцикліна у вигляді таблеток також досить ефективним, цей препарат може викликати неприємні побічні ефекти, як запаморочення, діарея та поява виразок у роті. А ось піна, яка наноситься і втирається безпосередньо в проблемні ділянки, поглинається шкірою протягом декількох секунд, що в рази скорочує ризик появи побічних ефектів, адже препарат вже не повинен проходити через тіло, перш ніж він досягне мети.

Як показали результати експериментального лікування, піна, яку назвали FMX101, ефективна, як і препарат у вигляді таблеток. За три місяці використання з частотою один раз в день, піна допомогла знизити кількість прищів у випробовуваних приблизно на 72%. Більш того, в жодного з 150 пацієнтів, які приймали участь у дослідженні, фахівці не відзначили появи побічних ефектів.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли засіб від акне без побічних ефектів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути