Не всі солодощі однаково шкідливі для нашої печінки. Деякі навіть можуть допомогти відновити її. Приміром варення з травневих кульбаб відновлює клітини печінки і очищує кров. Читайте нижче, як приготувати корисні і смачні ласощі.
Приготування:
- Зірвіть 300-400 штук жовтих суцвіть кульбаби, залийте водою так, щоб вона повністю покрила квіти. Нехай постоять добу.
- На наступний ранок квіти віджати, залити 0,5 літра кип'яченої води і прокип'ятити 15-20 хвилин. Додати 1 кг цукру і 1-2 подрібнених лимона (можна і зі шкіркою), 1 ч. ложку лимонної кислоти і варити ще 5-7 хвилин.
- Коли варення придбає колір меду, прибрати з вогню.
- Дати охолонути, процідити через марлю і проварити отриману масу 1-2 хв., остудити.
Застосування:
- Приймати вранці натщесерце по 1 ст. ложці, розчиняючи в склянці зеленого чаю або чаю з розторопші.
- Розторопша плямиста і кульбаба діють на організм як протизапальний, жовчогінний і тонізуючий засіб, що очищує печінку від шлаків і радіонуклідів.
- Це варення також корисно для профілактики бронхітів. З'їдати не менше 2 столових ложок за один прийом.
Коментарі