Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2016 18:48

Волонтери запустили новий військовий проект для АТО

В Україні стартував проект "Кровомобіль", який допоможе зібрати гроші на транспортний засіб для забезпечення донорською кров'ю поранених військових у зоні АТО. Збір відбувається за підтримки Міністерства охорони здоров'я та за погодження Міністерства оборони України.

Про це повідомив Ростислав Зауральський, лікар-ініціатор проекту "Кровомобіль", радник Міністра охорони здоров'я.

"Втрата крові – одна з найпоширеніших причин смерті у зоні АТО. Щоб врятувати якомога більше життів наших захисників, їм необхідно надати допомогу під час першої, так званої "золотої", години після поранення. Для цього потрібно транспортувати кров до пацієнта, а не навпаки. З 2014 року в зоні проведення АТО діє спеціально оснащений автомобіль, який дозволяє перевозити кров та її компоненти з дотриманням спеціального режиму транспортування. Його робота врятувала життя більше двом сотням бійців. Машина проїхала понад 40 000 км та перевезла більше 100 літрів компонентів донорської крові", - сказав Зауральський.

 

Впродовж трьох місяців планують зібрати 457 237 грн на новий автомобіль та обладнання. Після цього збиратимуть гроші на оновлення обладнання, яке вже працює в зоні АТО. Коли і це буде зроблено, хочуть знайти можливість на покупку 4-ох пересувних станцій для збору крові, які зможуть працювати на всій території України. .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спорт лікує психологічні рани бійців АТО

"Наші проекти спрямовані на порятунок хлопців на фронті. Ми зобов'язані зробити все можливе, аби надати їм допомогу та вирішити посталу проблему з матеріальним забезпеченням. Я вважаю, що, з огляду на час старту кампанії, проект буде нелегко реалізувати. Проте це питання необхідно закрити вже найближчим часом. Саме тому ми звернулися до громадськості", - сказав засновник Всеукраїнського центру волонтерів People's Project Максим Рябоконь.

Гроші збирають за допомогою он-лайн платформи центру People's Project.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери запустили новий військовий проект для АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути