вівторок, 19 січня 2016 20:37

Свинячий грип 2016: симптоми хвороби і нюанси лікування

Свинячий грип 2016: симптоми хвороби і нюанси лікування

Цієї зими переважаючим штамом вірусних інфекцій є штам А/H1N1, або так званий свинячий грип. Міністерство охорони здоров'я заявляє, що епідемії в Україні поки що немає, оскільки епідеміологічний поріг не перейдено. Проте медики і чиновники настійно радять при перших проявах симптомів свинячого грипу, не займатися самолікуванням, а негайно звертатися до лікарів. Варто відзначити, що свинячий грип в дуже короткі терміни дає ускладнення на легені, і саме ці ускладнення можуть стати причиною смерті. Щоб вчасно вжити заходів і розпочати лікування, треба знати його симптоми.

Симптоми свинячого грипу 2016

Симптоми свинячого грипу на перших стадіях хвороби фактично не відрізняються від симптомів ГРВІ і звичайного грипу. Це — висока температура, головний біль, ломота в тілі, слабкість. Також може бути діарея, нудота і болі в животі. Трохи пізніше з'являються кашель і нежить. Також можуть бути, не характерні для інших типів грипу — блювання і запалення очей. Інкубаційний період вірусу — від 2 до 4 днів.

Походження штаму свинячого грипу невідомо. Так, свою назву він отримав від того, що генетично схожий з вірусом грипу у свиней. Варто відзначити, що вірус фактично не передається від тварини людині, а якщо захворювання і відбувається, то людина не хворіє, а факт зараження можна визначити тільки за наявністю антитіл в крові. Вірус передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Летальний результат можливий при хронічних проблемах легенів, серцево-судинних захворюваннях, а також при несвоєчасному зверненні до лікаря.

Лікування свинячого грипу 2016

Насправді, свинячий грип лікується досить легко. Так, при своєчасному зверненні до лікарів, хвороба залишиться в минулому через 5-7 днів. Вся справа в тому, що з вірусом можна ефективно боротися в перші 48 годин, і якщо лікар встиг і прописав потрібні препарати, хвороба не викличе ускладнень і пройде досить легко. Саме з цієї причини медики настійно рекомендують не займатися самолікуванням і не сподіватися на народні засоби у питанні свинячого грипу.

Дану хворобу ні в якому разі не можна переносити на ногах, також не варто застосовувати аспірин, можна збивати температуру парацетамолом та ібупрофеном. Також рекомендується вживати відхаркувальні засоби, оскільки грип вражає органи дихання. Не варто забувати і про провітрюванні приміщення, зволоження і комфортній температурі повітря, де перебуває хворий (не більше 20 градусів). Якщо через 4 дні від початку лікування полегшення не спостерігається — вкрай необхідно повторно звернутися за медичною допомогою.

Важливо: Людина, яка хворіє на свинячий грип є заразною, тому при перших симптомах хвороби потрібно залишитися вдома і починати лікування. Крім того, що невиконання цього правила загрожує ускладненнями самому хворому, він заразить все своє оточення.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип 2016: симптоми хвороби і нюанси лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути