Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2017 15:35

Штучний мозок дозволить вивчати хворобу Альцгеймера

Штучний мозок дозволить вивчати хворобу Альцгеймера
Фото: rynekzdrowia.pl

Структури мозку синапси винайшли польські вчені. Вони відповідають за поєднання між нервовими клітинами, яке дозволяє людині навчатися та запам'ятовувати інформацію. Пише rynekzdrowia.pl.

Застосування синапсів буде корисним під час моделювання штучного мозку людини. Запевняють дослідники з Університету в Лодзі. Створення і вивчення штучного мозку дозволить зрозуміти, чому люди потерпають від таких хвороб мозку, як Альцгеймера.

"Нині ми не можемо до кінця розуміємо звідки вони беруться. Створення штучного мозку здатне допомогти роз'яснити це питання. Щоб нейроморфічні комп'ютери відігравали свою роль, необхідно мати штучні синапси, які будуть змінювати свої властивості під час процесу навчання", - каже доктор Матвій Рогала з Кафедри фізики тіла університету в Лодзі.

Синопси можуть стати елементом нейроморфічного комп'ютера, який відображає роботу мозку людини.

"Один нейрон поєднується з іншим синопсом. Добре поєднання між нейронами призводить до того, що інформація між ними в мозку передається правильно. Одночасно, коли інформація регулярно передається між синопсами, автоматично змінюється. Завдяки цьому нам вдається запам'ятовувати і вчитися", -каже науковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хірурги знайшли у видаленій пухлині другий мозок

Нині існує кілька наукових шкіл, які вивчають специфіку роботи синапсів. Одні мають намір використовувати для побудови штучних структур електронні елементи, інші - беруть для цього так звані мемристори з частинок металу.

"Я займаюсь мемристорами багато років. Але раніше швидше застосовував їх в інформатиці та нових системах запам'ятовування. Це хороший елемент для запам'ятовування інформації. Останнім часом багато груп дослідників в світі зазначають, що за допомогою мемристорів можна не лише зберігати інформацію, а і використовувати їх у системі штучного мозку", - каже доктор Рогала.

Зараз ви читаєте новину «Штучний мозок дозволить вивчати хворобу Альцгеймера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути