пʼятниця, 09 грудня 2016 17:14

Стало відомо, які ліки неефективні

Стало відомо, які ліки неефективні

З'явився список препаратів, які зовсім не мають лікувальної цінності. Про це передає ukrmedia.center.

Лідером в антирейтингу став препарат від вірусних захворювань - "Арбідол", який також називають "Імустат" і "Арпевлю". Ефективність цього препарату досі не доведена, хоча його створили 1974 року.

Серед непотрібних ліків фахівці зазначили препарат для печінки "Ессенціале". Лікарі дійшли висновку, що він, навпаки, калічить печінку і може викликати запалення або застій жовчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На операції підсвічували лікарю мобільним

На третьому місці - "Хілак форте", "Ентерол", "Біфіформ" та інші пробіотики для відновлення мікрофлори кишечника. Дослідники з'ясували, що препарати містять мертві мікроорганізми, непотрібні для органа. Окрім цього, препарат "Мезим форте" та інші засоби, до складу яких входить панкреатин, вважають неефективними для лікування діабету або панкреатиту.

"Корвалол" також не має жодної цінності для організму. Натомість він може викликати залежність, якщо приймати його регулярно, спровокувати неврологічні порушення і вплинути на сексуальну функцію. Також вчені не рекомендують лікувати кашель "Геделіксом". Екстракт листя плюща в його основі вважають неефективними ліками від кашлю.

У списку близько 15 найменувань неефективних і часом шкідливих ліків. Серед них "Валідол", "Троксевазин", "Синупрет", "Ново-пасит", гомеопатичні засоби тощо.

Тим часом британські вчені створили нові ліки. Вони називаються Іnterleukin-1 receptor antagonist (IL-1Ra). Препарат може запобігти інсульту і лікувати його наслідки.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, які ліки неефективні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути