Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2017 16:59

Схильність забагато говорити свідчить про хворобу Альцгеймера
3

Люди з Альцгеймера. Агата Крісті
Фото: dailymail
Люди з Альцгеймера. Рональд Рейган
Люди з Альцгеймера. Іріс Мьордок

Впізнати хворобу Альцгеймера на початкових стадіях можна за тим, що людина багато говорить та повторює одні і ті ж фрази по кілька разів. Це може свідчити про те, що у особи уражена сіра речовина у мозку та настає слабоумство. Про це розповідають спеціалісти Американської асоціації наукового розвитку, пише dailymail.

Хвороба Альцгеймера є недугою людей віком від 65 років. Її симптомами є втрата пам'яті та слабоумство. Причини появи - науці остаточно невідомі. Генетики розповідають, що під час Альцгеймера стаються генні мутації, однак якщо один з членів родини має подібну недугу, цілком не означає, що інші родичі мають до неї схильність.

Вчені з Американської асоціації розповідають, що люди з Альцгеймера розмовляють більш хаотично. Та додають - вчасне виявлення хвороби може запобігти її більш агресивним проявам.

"Важливо виявляти хворобу Альцгеймера на самому початку, поки зміни в стані людини відбуваються на більш тонкому рівні. Щоб можна було відрізнити прояви від змін в поведінці людини, пов'язаними з нормальним старінням", - розповідає клінічний психолог у Масачусетсі, доктор Джанет Коен Шерман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучний мозок дозволить вивчати хворобу Альцгеймера

Лікар досліджувала перебіг хвороби Альцгеймера у таких відомих людей, як Рональд Рейган, Айріс Мьордок, Агати Крісті. В одному з досліджень було розглянуто розмову, яка відбулася між Рейганом та Джорджем Бушем в той час, коли першому діагностували Альцгеймера. Це сталося через шість років після того, як він пішов зі своєї посади.

"Рональд Рейган почав використовувати більше додатків, пустопорожніх фраз типу "щось", "переважно", "насправді", "а" та інші", - каже Джанет Шерман.

Так само Айрис Мердок у своїх пізніх книгах більше кружляв навколо одних і тих же фраз, каже лікарка.

Зараз ви читаєте новину «Схильність забагато говорити свідчить про хворобу Альцгеймера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути