Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2017 16:35

Рак шкіри та легень лікують ін'єкціями

Рак шкіри та легень лікують ін'єкціями
Професор Олексій Ковальов. Фото надане MSD Україна

В Україні офіційно зареєстрували першу ін'єкцію від раку. Вона не діє на вражені клітини, як хіміотерапія, а стимулює імунітет людини розпізнавати і знищувати їх. Препаратом лікують четверту стадію раку шкіри та легенів, які раніше вважались неоперабельними.

Ліки розробили в Америці. Дослідження проводили у багатьох країнах світу.

"Ракові клітини за мільйони років еволюції навчились ховатися від імунітету людини. Завдяки новій, революційній методиці, ми стимулюємо організм розпізнавати їх. Дослідження, які проводились в тому числі і в нашій країні, довели виліковується 40% хворих на останній, четвертій, стадії меланоми. Перспективи імунотерапії раку дуже великі", - розповів під час прес-конференції професор Олексій Ковальов, головний експерт МОЗ України зі спеціальності "Онкологія".

Імуноонкологічний препарат вже зареєстрований та використовується в більш ніж 50 країнах світу, включаючи США, Канаду, Ізраїль, країни Європейського союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створять штучну кров

Препарат коштує 4 тис. дол. США за флакон. За один раз пацієнт мусить вживати два флакони. Українські онкологи сподіваються, що для таких хворих можна залучити державні програми, аби знизити вартість лікування.

Зараз ви читаєте новину «Рак шкіри та легень лікують ін'єкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути