Ексклюзиви
понеділок, 10 жовтня 2016 11:39

Програмісти компанії Microsoft шукають код генів раку

Програмісти компанії Microsoft шукають код генів раку

Спеціалісти з інформатики та біологи об'єдналися, щоб разом шукати порятунок від онкологічних захворювань. За допомогою новітніх технологій програмісти бажають "відкодувати" рак. Для цього застосовують програмний аналіз, пише rp.pl.

"Думаю, що для деяких типів новоутворень вистачить 5 років, для решти - 10. А у наступному столітті будемо вільні від раку", - повідомив Джасмін Фишер, представник лабораторії у Кембріджі.

Зараз "код" раку під час досліджень шукають кілька об'єднань біологів та програмістів. Одна з груп вивчає питання штучного інтелекту та автоматики, аби знайти терапію для конкретних пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підвищити імунітет та не підхопити вірус - лікар

Запевняють, що кожен випадок хвороби індивідуальний і потребує персонального вивчення. Відповідно, потребує великої кількості даних та досліджень, які можна припасувати до конкретного випадку.

"Зараз відбувається революція у процесі вилікування від раку. Ще десять років тому люди вважали, що лікувати треба у відповідності до тканини - маєш рак мозку - працюєш з ліками від раку мозку, маєш рак легень - береш ліки від раку легенів. Тепер стало зрозуміло, що передовсім має значення генетика - тобто які гени почали ділитися", - каже Давід Хескерман з компанії Microsoft.

"Ми практично потонули в великій кількості даних. Як тепер інформацію перетворити в знання?", - підтверджує слова колеги Джасмін Фішер.

Зараз ви читаєте новину «Програмісти компанії Microsoft шукають код генів раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути