Ексклюзиви
середа, 01 жовтня 2014 17:30

Організм вагітної жінки проявляє гіперактивну імунну реакцію на грип

Організм вагітної жінки проявляє гіперактивну імунну реакцію на грип

Лабораторні дослідження допомогли фахівцям виявити здатність клітин організму вагітних жінок проявляти гиперактивную імунну реакцію на вірус грипу.

Команда вчених з Стенфордського університету (США) провела дослідження, в ході якого з'ясувалося, що у відповідь на вторгнення шкідливих вірусів організм вагітної жінки виробляє більшу кількість клітин, відповідальних за придушення грипу в людському тілі.

Таким чином, збільшується запальний імунну відповідь. Однак, підвищена концентрація "природних кілерів" і Т-лімфоцитів збільшує ризик смерті плоду під час його виношування. Вчені настійно рекомендують майбутнім матерям робити щеплення від вірусу грипу, щоб убезпечити себе і майбутнього малюка.

Завдяки дослідженню з'ясувалося, що тяжкий перебіг грипу у вагітних є не наслідком імунодефіциту, як помилково вважали раніше, а навпаки, це - посилений імунну відповідь організму, що проявляється у формі запального захворювання.

"Тяжка застуда, з якою стикаються жінки під час вагітності, це, насамперед, запальне захворювання, а зовсім не наслідок імунодефіциту. Отже, лікування грипу у вагітних жінок має бути в першу чергу спрямоване на модулювання імунної відповіді, а не на боротьбу з розмноженням вірусу", - зазначає провідний автор дослідження Кетрін Блеш.

Зараз ви читаєте новину «Організм вагітної жінки проявляє гіперактивну імунну реакцію на грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути