пʼятниця, 28 жовтня 2016 17:05

Нерівні родимки можуть бути ознакою раку шкіри

Нерівні родимки можуть бути ознакою раку шкіри
Фото: ruslekar.info

Родимки на тілі - найчастіша причина появи раку шкіри. Коли вони переходять у злоякісну форму, слід негайно звертатися до дерматологів і хірургів та видаляти утворення. Про це розповів Gazeta.ua дерматовенеролог, онколог Богдан Литвиненко.

"Є такі особливості - асиметрія, нерівномірність границь, різний колір. Вона то коричнева, то має синій або чорний колір. І діаметр. Нині за допомогою дерматоскопії ми діагностуємо меншу за 2 міліметри родимку. Вона виглядає як звичайна, а під час дерматоскопії маємо ознаки меланоми. І дослідження підтверджують, що це початкова меланома", - каже лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрес провокує прояви псоріазу - лікар

Найчастіше хворіють на рак шкіри люди, які багато часу перебувають на відкритому сонці. Такій категорії населення медики рекомендують часто проходити медогляди. Слідкувати, чи не змінили родимки на їхньому тілі форму та розміри.

"До групи ризику відносяться люди з великою кількістю родимок, які мають родичів із меланомою, які отримали високу дозу ультрафіолету. Наприклад, роботи пов'язані з ульрафіолетом. Будівельники чи робітники "Автодору". Приїжджають шоколадного кольору. Ці групи ризику повинні проходити обстеження як мінімум раз на рік", - говоритьБогдан Литвиненко.

Зараз ви читаєте новину «Нерівні родимки можуть бути ознакою раку шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути